Імбирно-медове печиво, яке тане в роті: простий рецепт для затишної зими
Імбирно-медове печиво ідеально підходить для зимових вечорів, родинних посиденьок і приготування разом із дітьми. Воно виходить м’яким усередині, ніжним і дуже запашним, а готується з простих інгредієнтів без складних технік.
Рецептом приготування смаколика ділиться РБК-Україна з посиланням на Зошит рецептів у Facebook.
Інгредієнти:- 100 г цукру
- 170 г меду
- 1 ст. л. спецій (кориця, імбир, кардамон, мускатний горіх)
- 1,5 ч. л. соди
- 130 г м’якого вершкового масла
- 1 яйце
- близько 450 г борошна
У сотейнику з’єднайте цукор, мед та спеції. Поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, прогрійте масу до повного розчинення цукру. Важливо: не доводьте до кипіння. Зніміть з вогню, всипте соду та швидко перемішайте. Маса почне пінитися.
Додайте м’яке масло, яйце та добре розмішайте вінчиком до однорідної консистенції. Частинами підсипайте борошно, замішуючи м’яке, еластичне тісто. Воно не повинно бути тугим, краще трохи липке, ніж "забите" борошном.
Готове тісто загорніть у харчову плівку та поставте в холодильник на 30 хвилин. Після цього розкачайте його тонким шаром приблизно 5 міліметрів. Печиво добре підніметься під час випікання. Виріжте фігурки за бажанням.
Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин до легкого золотистого кольору. Не пересушуйте, саме так печиво залишиться м’яким.
Дайте печиву повністю охолонути, аромат спецій стане ще яскравішим, а текстура ніжнішою. За бажанням його можна прикрасити глазур’ю або просто посипати цукровою пудрою.
Вас може зацікавити:
- Як приготувати найріздвяніше печиво з дитинства
- Різдвяне печиво, яке стане чудовим подарунком
- Ароматне лимонне печиво, яке тане у роті